☰  MENU

Estereotomia

Estereotomia de la pedra. Del grec “estereos”-sòlid- i “tomé”-secció- és la ciència i l'art de tallar les pedres amb unes formes específiques per a que, una vegada posades en obra, conformin un únic cos sòlid....

Estereotomia de la pedra.

Del grec “estereos”-sòlid- i “tomé”-secció- és la ciència i l’art de tallar les pedres amb unes formes específiques per a que, una vegada posades en obra, conformin un únic cos sòlid.

L’aplicació de l’estereotomia de la pedra la trobam per tot arreu: des d’un simple arc de mig punt fins a les magnífiques voltes de creueria de La Seu.

A Mallorca aquest art es va desenvolupar enormement, segurament ajudat per l’alta qualitat de la pedra, fins al punt de que tenim el primer tractat d’estereotomia escrit en català: “Vertaderes Traces de L’art del Picapedrer” de Joseph Gelabert publicat el 1653.

Aplicam els nostres coneixements tant en restauracions com en el disseny de nous elements.

Arcs

Arcs clàssics en l’arquitectura popular mallorquina com el de mig punt, l’escarçà i l’arc ansapaner.

Elaboració amb marès, amb pedreny de Santanyí o amb pedra viva.

Arcs traçats i obrats manualment seguint la tradició dels picadors mallorquins.

Voltes

Voltes, sostres de pedra.

Amb les tecnologies del segle XXI tothom pot tenir una volta de pedra a ca seva. Per crear un ambient especial, per un celler,… una volta sempre és màgica: un sostre de pedra que s,aguanta per ell mateix.

← Prev portfoli ItemEscultures

Next portfoli Item →Restauració de Patrimoni