☰  MENU

Qui som

Lluc Mir (Palma de Mallorca 1977 ) és un marger de Mallorca que segueix amb la tradició de la construcció amb pedra tan pròpia de les Illes Balears.

Lluc Mir (Palma de Mallorca 1977 ) és un marger de l’illa de Mallorca que segueix amb la tradició de la construcció de pedra en sec, tan pròpia de les Illes Balears.

Format a l’Escola de Margers del Consell de Mallorca entre els anys 1998 i 2000, aprengué les tècniques bàsiques de l’ofici de marger de la mà de dos mestres, i continuà la seva formació a l’escola d’oficis Artífex Balear per estudiar estereotomia i talla de la pedra.

Ha participat en diversos programes de televisió. L’any 2011 participa en el documental L’Obra d’un Gegant dirigit pel seu germà Antoni Mir, amb participacions de Michael Douglas i Andrew Lloyd Webber, entre d’altres. La pel.lícula és un homenatge a la Serra de Tramuntana, al seu paisatge de pedra seca únic i va servir per donar suport a la candidatura com a Patrimoni de la Humanitat de la Unesco que finalment va ser concedit.

Membre de Stone Foundation, ha participat com a instructor en diferents workshops a Mallorca i Califòrnia transmetent a altres professionals de tot el món les tècniques particulars de construcció  de pedra en sec de Mallorca.

Premio Richard Driehaus de las Artes de la Construcción el 2019 en la categoria de “albañileria y cantería: arcos, bóvedas, escaleras de bóveda, labra de la piedra y otros”, en reconeixement a la seva tasca de preservació i divulgació de l’art de la construcció en pedra. 

Latest portfoli ItemEstereotomia

Latest News ItemEl paisaje de las islas está íntimamente ligado al oficio de ‘marger’